Oct 21, 2004
kehilangan...sebabnya..

a'kum semua,
maaf sb dh lama xmenulis atas sebab kesihatan yang tak mengizinkan..
FYI, aku skang nie ulang alik ke HUKM utk rawatan fisioterapi psl salah satu soket dr tulang belakang aku dh terkeluar n cucuk saraf.buat masa nie,dier dh attack bahagian belah kanan badan aku n part of leher.skang nie aku gi keje pun pakai tongkat, rasa nk wat keje pun cam xlarat je... nk wat camnekan??
insyaallah, aku akan cuba utk tulis dlm board nie selagi terdaya n hrp2 korang dpt doakan aku cpt baik cam dedulu..
p palang s: buat rakan2 di blog nie, maaf sb merisaukan kalian... :(

Posted at 02:24 pm by azryll
Comments (2)

Aug 13, 2004
hepi besday...24th

13/8/04
heppi besday 2 me, heheh! alhamdulillah,still lg diberi peluang utk berada di sini.hrp2, ,biler b'tambah umo nih, makin matang le hendaknye yer?dr smlm, aku terima msg ucap hepi besday, smpla pagi nih..still ada lagi. thanks guys!

'umo naik...pasnih mesti org tanya bila nk kawin...ishhkk!!'
                                                                                                                                                                            the single guy


Posted at 09:00 am by azryll
Comments (1)

Aug 12, 2004
soriiiiiii sgt

12/8/04
akum semua....agk lama x masuk tulis blog.satu hapa pun xleh nk buat sb sakit sgt..ramai yg tanya aku sakit apa..actually, salah satu disc tulang belakang aku dh cucuk saraf.so, apa je yg aku buat akn rasa sakit, even tarik nafas pun dh jd azab utk aku.10/8 gi jumpa doc hafla, dier set date 17 nie gi buat fisioterapi (first session n so on!) n kena jumpa dier balik 7/10 2 check update. in case kl still lg camtu, t'paksa operate la jwbnya.a bit of frustrated sb dh xleh aktif cam dulu.nk sukan pun xbleh.wat 2 do, dh nasib..nk wat camne kan? anyway buat korang yg sudi tanya khabar n amik berat tu, thanks yg teramat sgt.moga2 DIA je la yg dpt balas.

'fisio??dun worry n jgn patah semangat... thanks kak lily!'

the single guy


Posted at 12:56 pm by azryll
Comments (1)

Jul 7, 2004
hilang.....

20/6/04 - 30/6/04

a bit lost of translation... sakit lama dtg balik, so, x mengizinkan nk gerak bnyk sgt... still on recovery process, alhamdulillah kurang skit... pd semua yg rajin check blog nih, thanks walau actually, nk say sori sb x update blog....xbnyk happen dlm 10 hari nih, just keje2 yg kena settle. rasa need a vacation, dh x tahan sgt dh niee.......

the single guy

Posted at 08:23 am by azryll
Comments (1)

Jun 20, 2004
bobax 2....

12/6/04 - 19/06/04

severe damage kt line network..xleh masuk apa2 web pun, punyalah slow.. took 1 week utk betulkan sebijik2...a bit sorry 4 u guys sb x update blog 4 quite a while...

the single guy


Posted at 08:34 am by azryll
Make a comment

Jun 12, 2004
seven eleven

7/6/04
camat harijadi yg ke 17 utk adikku, syanina azza.. hrp2 SPM result gempak arr??

8/6/04
harinih, kuar duit skit beli ayamas 2 ekor, buat jamuan besday adik aku.. ala, kitorang 1 family jee...biarpun 4 org tp riuh dier, woo!!!!

9/6/04
today, dpt beriter nenek aku n kroni2 dier dtg kl n duduk umah abg besar..so, esok pas keje plan nk gi sana, lama xjumper diorang...

10/6/04
smp2 je kt umah abg besar apa lagi, drama 'airmata' la jap.. maklumler, lama xjumper sanak saudara so, kerinduan tu mesti adrnye...

11/6/04
arinih, aku check network utk lab aku psl minggu depan student registration.alhamdulillah semua ok walaupun adr 4 bijik PC nk kena format balik...xper, kejap je tu. kul 4, aku dpt request dr sorg lecturer, nk pakai lab no 2 aku psl research dier dr kul 8 - 5..aku pun ok je la.. OT beb... :)

'benda2 yg b'laku disekeliling kita tu sebenarnya m'matangkn kita hari demi hari..cuma kitr je yg kdg2 xsedar...'
the single guy

Posted at 09:34 am by azryll
Make a comment

2 hari..back 2 back..

5/6/04..
xkeje, so bangun lambat..dpt sms dy ayang, trus aku call tanya kt ner.memandangkan dier kt KL, so, decide nk jumper sb dh bapr bln xjumper.kebetulan, dier nk gi cari beg nk pakai masa buat praktikal.pas puas cari (n xberkenan), kitorg singgah lunch kt Burger King. pas makan lebih kurang, trus gerak ke KLCC sb dier kata nk tgk Harry Potter.aku dh start cuak sb 4sure xdpt tiket nyer..org ramai sey! smp je kt TGV, hah amik ko.. FULL HOUSE!!.pk punya pk, trus gi leisure mall..nk try nasib.uhm, sama jugak kt situ pun.. last2 kitorang tgk shrek2..sb nk tunggu masa show pun lama lagi, gi umah dier jap sb dier nk mandi n tukar baju.after settle hal 'keperempuanan', trus gerak gi sana.punyala payah cari parking, lebih kurang 10 minit pusing2 cari spot.masuk gsc n enjoy the show. mmg besh, dr start citer smp abish mmg xhenti2 kitorg ketawa sb citer tu mmg havoc, rock n segala mcm best nya...balik dlm kul 10.sblm tu, sempat aku tanya dier, esok free tak sb kl ye, aku nk ajk tgk harry potter plak. dier tanya bleh ke dpt tiket.. aku just senyum n ckp, just tunggu sy kt putra msjd jmk esok kul 2...

6/6/04..
aku smp sharp kul 2 kt msjd jmk, tgk dier tgh makan nanas dgn kuah cili..aku pun tumpang la sekaki..pas kenyang, turs gi amcorp mall,pj.kt situ aku tau adr cineplex n mmg sah2 adr citer tu. elok je smp, kitorang trus gi cari tiket dulu..dpt shot kul 5.15. sronot aku tgk happy face dier biler aku bg tiket kt dier, rasa berbaloi sgt. dier kata thanks sgt sb tunaikan impian dier...:).. sementara nk abihkan masa tunggu, kitorang round2 mall tu. kena plak aritu adr 'flea market' kt situ..lagila rambang mata tgk brg2. tp as usual, kl kitorang kuar, kitorang mesti cari kedai buku dulu..pas beli sorang 1 buku, kitorang gi makan kebab..ngam2 5.10, msk panggung.lg skali, puas hati aku bayar duit tiket sb citer dier mmg besh n fun, kira t'nganga la jap tgk FX dier..abih dlm kul 7.20, trus gerak KL sb nk antar dier balik kt bus stop dpn mydin.rasa lapar, singgah makan A&W..pas slamat anto dier naik bas, aku pun gerak balik umah...sempat lg sms dier, ucap thanks sb sudi kuar....
'awk, sy cayang awk sgt.....'
the single guy

Posted at 08:54 am by azryll
Make a comment

virus bobax....

1/6/04 - 4/6/04
aku bnyk concentrate utk settlekn mslh virus kt opish. dahla aku sorang je yg buat, yg lain semua pakat buat x tau je.. kang kl aku bising, susah! alhamdulillah, xler bnyk masalah sgt..cuma biler buat sorg tu, 'pace' dier slowla skit...
sibuk buat PC smp xder masa nk update blog.. hrp2 'pembaca2 setia' xmare ekk? :)
the single guy

Posted at 08:14 am by azryll
Make a comment

May 31, 2004
network failure...cilakak nyer virus bobax

17/5/04 - 29/05/04
tempat aku kena virus bobax, virus paling bijak pernah aku jumpa. habis network opish aku, slow gilak..habis connection aku nk update blog.aku tau mesti korang t'tunggu apa yg jadi kan??aku bz menyetelkan PC2 yg kena virus nih, nasib baik yg kena cuma yg guna XP. kl semua kena, TIDAK!!!!!
dlm pada sibuk2 keje tu, aku rasa lebih hepi n semangat utk keje. tau kenapa? AKU DILAMUN CINTA.nak kata cinta tu adr la skit tp yg aku tau, dier pun b'perasaan sama cam aku.kl dulu motto aku 'bleh hidup tanpa pompuan', kira skang nih dh jatuh arr motto tu.. nasib baik aku x guna ' boleh hidup tanpa cinta'. kl yg tu, dh kes berat tu!!
'maaf kl keterlambatan ku menulis membuat kalian gundah dgn seribu rasa...buat kau yg t'istimewa, sungguh...aku sayang kamu..'
the single guy

Posted at 09:44 am by azryll
Make a comment

May 18, 2004
uhmm..recap..recap

12/5/04
today, aku try wat acc sendiri dlm web yg smlm aku gi training.pas settle, aku gi tgk report sorang lecturer..internet xderk la plaks.lebih kurang 20 mii, semua dh OK.mintak diri, balik bilik n prepare meeting technician ptg nih. meeting start kul 3.30 n aku kena jd secretary..cilakakzz, nasib diorang bg laptop. kl tak, jenuh aa nk wat 2x keje.bincang mcm2 hal, dr soal studio, scope keje n masalah tiap2 org.

13/5/04
smp2 je opish, dianugerahkan satu lagi keje yg aku sendiri tak tau biler leh siap. kena shoot video bebudak buat gazebo..a bit slow la diorang wat keje, xper..kiter pun paham rutin diorang. yg penting menda tu siap. kl nk rushing tp hasil cam hampeh pun x guna gk..

14/5/04
harinih,lecturer yg aku btulkan PC dier call lg, kater prob yg sama jadi balik.gi check, mmg line yg prob. trus aku wat report..tunggu diorang dtg la. bayangkan, 2 org je yg cover whole area..mmg lambat....

15/5/04
sabtu cuti, aku jumpa wanie. dh lama x jumper, dkt 6 bulan..jap je rasa.teman dier gi cari HP pastu balik anto brg kt umah kakak dier kt segambut. lepak minum petang, siap dinner lagik..sblm balik, singgah SOGO beli sushi...SEDAP SEYY!!

16/5/04
today, tak gi memana sb tgk piala thomas, china vs denmark.mmg sengit, puas hati tgk diorang main. defence n serang, strategi tu penting beb.apapun, congrats 2 china, menang 3-1. dr awal lagi aku tgk yg diorang ni leh dominasi tournament tahun nih...xper, lg 2 tahun mana tau malaysia leh bwk balik piala tu..ke, kiter kena tunggu lg 25 tahun baru dapat balik???

'what 2 do.....ayam patuk itik sudu..ahaks!!'
the single guy

Posted at 11:00 am by azryll
Make a comment


Next Page

   



'Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia
yang telah menyentuh hidup mereka..'


<< September 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


jangan bermimpi andai kau gentar merealisasi
jangan mengharap andai kau takut kecewa
jangan mengejar orang yg berlari andai kau hanya mampu berdiri
dan jangan hanya menuding jari tanpa kau cuba untuk mengerti...


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


rss feed


Blogdrive